A cseh sör és kultúra lapja

Hetedik Lépcső

Hetedik Lépcső

Mikrosörfőzdét épít a Pilsner Urquell

2020. június 11. - Hetedik Lépcső

Pivovar Proud lesz a neve annak a kisüzemi sörfőzdének, amit a Pilsner Urquell épít az egykori sörgyári erőmű ipari műemlék épületében, a Mže és a Radbuza folyók összefolyásánál. Az 1907-ben épített erőmű amellett, hogy 130 villanymotort, 120 ívlámpát és 6200 izzólámpát működtetett a sörgyárban egykor, még a város számára is szolgáltatott energiát.
pilsen_cz_tschechien_wasserturm_neue_m_lzerei_elektrische_kraft-_und_lichtzentrale_zeno_ansichtskarten.jpg

A tervek szerint a tavaly szeptemberben megkezdett munkák első fázisaként a sörfőzdét már idén ősszel átadják, jövőre pedig a főzdéhez szorosan csatlakozó étterem és bár, valamint az egykori erőműcsarnokban egy multifunkcionális tér is elkészül,
Bár a Pivovar Proud a Pilsner Urquell tulajdonában áll majd, önálló cégként fog működni saját vezetőséggel és munkatársakkal. A sörfőzdében elsősorban „saját fejük után” fogják készíteni a söröket, de természetesen kiszolgálják majd az anyacég technológiai kísérleti igényeit is. A projekt megálmodói egy olyan teret, fórumot szeretnének létrehozni, ahol változatos söröket kortyolgatva, különféle helyekről érkező sörfőzők találkoznak egymással, és a sör iránt elkötelezett fogyasztókkal.

Illusztráció: Gyári képeslap a 20. század elejéről, rajta többek között az erőmű képével

A bejegyzés trackback címe:

https://hetediklepcso.blog.hu/api/trackback/id/tr8915804618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2020.06.11. 19:00:52

ez nagyon izgalmasan hangzik!
süti beállítások módosítása