A cseh sör és kultúra lapja

Hetedik Lépcső

Hetedik Lépcső

Hol sörözzünk Pilsenben?

2018. szeptember 07. - Hetedik Lépcső

A kérdésre talán a leghelyesebb válasz: bárhol. Hiszen a tágabban vett belvárosnak szinte minden utcasarkán akad valamiféle sörmérőhely, és ha az az utca három háznál hosszabb, akkor jó eséllyel még a két sarok között is. Szerencsére a külsőbb városrészekben sem kel reménytelenül sokat gyalogolnunk egy-egy jó sörért. Az összes söröző felsorolására természetesen nem vállalkozhatunk, így csak néhányat említünk meg a jelentősebbek közül, azoknak, akik csak 1-2 napot töltenek a városban.

p1000710.JPG

Pivovarský šenk Na Parkánu (Veleslavínova 4.)
Zegzugos söröző a Sörfőzőmúzeum háta mögött, az egyetlen hely a világon – a sörfőzdén kívül –, ahol folyamatosan lehet kapni a szűretlen Pilsner Urquellt. Plusz érdemes megkóstolni a „sörfőző ajánlatát” (Volba sládků), ami egy havonta változó, limitált szériás sörspecialitás a Pilsner Urquellhez tartozó sörfőzdéktől.

Groll Pivovar (Truhlářská 10.)
Sörfőzde-söröző a városközpont északi részén, háromféle klasszikus cseh lágert főznek, amit helyben el is adnak a söröző-étteremben. A komplexumhoz egy kis panzió is tartozik néhány szobával.

Beer Factory (Dominikanska 8.)
Modern stílusú sörfőzde-söröző, hatféle csapolt sörrel, amelyek között túlsúlyban vannak az angolszász és belga típusok, de azért mindig akad legalább egy cseh láger is. A sörök palackozva (nem PET!) el is vihetők. Kis üvegekben helyben készült sörkorcsolyák (utopenec, pácolt hermelin, pástétomok stb.) is vásárolhatók.

p1030895.JPGPivotečka (Rooseveltova 4.)
Pivotéka és söröző (11 sörcsappal) a főtér közvetlen szomszédságában. Sörcentrikusságát hangsúlyozva azonban nem mehetünk el szó nélkül a kitűnő kávéi és a meghökkentően széles rumválasztéka mellett sem.

Švejk restaurant U Pětatřicátníků (Riegrova 12.)
A Švejk-étteremlánc franchise tulajdonosának saját üzemeltetésű étterme a jól ismert Švejk-dizájnnal, Ferenc József portréval és klasszikus cseh fogásokkal, Pilsner Urquell sörrel.

Restaurace a pivovar U Pašáka (Poděbradova 12.)
Sörfőzde-söröző a belvárostól pár saroknyira. A pici, 200 literes főzőházban kétféle lágert főznek, egy világosat és egy félbarnát, amit csak itt lehet kóstolni. A sörök mellé klasszikus sörkorcsolyák, nagyobb étkűeknek csülök, oldalas, sült kacsa dukál.

Raven Pub (Mozartova 1.)
A cseh újhullámos sörfőzés egyik gyöngyszeme. A három éve működő sörfőzde tavaly megnyitott taproomjában nyolcféle sör van csapon változó összetételben, plusz palackozottak közül lehet választani. A sör mellé néhány egyszerűbb sörkorcsolya jelenti az ételválasztékot.

p1030881.JPGPivovarský Dvůr Purkmistr (Selská náves 2.)
Sörfőzde, étterem, hotel, sörfürdő, bowling komplexum Plzeň Černice nevű déli külvárosában. A sörözőben rendszerint tízféle sört csapolnak, ezek között általában egy-két vendégsör is szerepel. Szeptember végén az udvaron és a főzde előtti téren kisüzemi sörfesztivált rendeznek.

(V. Gy.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetediklepcso.blog.hu/api/trackback/id/tr8214227611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása