A cseh sör és kultúra lapja

Hetedik Lépcső

Hetedik Lépcső

Budapest Beer Week és Zichovec csapfoglalás

2019. május 19. - Hetedik Lépcső

A Budapest Beer Week nemzetközi sörfesztivált a szervezők azzal a nem titkolt céllal hívták életre 2018-ban, hogy Magyarországon – Budapesten – is legyen egy olyan „Forma-1” szintű sörfesztivál, amelyet egész Európában jegyeznek, és számos országból kerekednek fel a sörrajongók azért, hogy személyesen is találkozhassanak kedvenc sörfőzőikkel.

A Budapest Beer Week egyebek mellett abban is különbözik a megszokott sörfesztiváloktól, hogy erre nem lehet a helypénz kifizetésével „jelentkezni”, a meghívást a korábbi évek kiemelkedő teljesítményével kell kiérdemelni. Az idei évben 25 országból 60 sörfőzde vesz részt az eseményen, a BPBW fővédnöke Iain Lindsay brit nagykövet, kiemelt vendégei pedig brit sörfőzdék és sörfőző mesterek lesznek.
bpbw-cover.jpg

A hét első négy napján, május 20. és 23. között a főváros kraft sörbárjai készülnek tematikus eseményekkel (csapfoglalások, meet the brewer-jellegű programok), 24-én pénteken és 25-én szombaton pedig maga „a” fesztivál lesz a Dürer Kertben, ahol a 60 főzde 240 különböző sörét lehet majd végigkóstolni „all you can taste” jelleggel, amiket ráadásul maguk a sörfőzők fognak csapolni mindenkinek. Így a hazai és külföldi sörrajongók nem csak megízlelhetnek olyan különlegességeket, amiket másképp nem, de találkozhatnak is azok nem egy esetben már-már rocksztár státuszú alkotóival. 26-án vasárnap pedig egy afterpartyval zárul a fesztiválhét.

Résztvevő nemzetközi sörfőzdék
18th Street Brewing (Egyesült Államok), 8 Wired Brewing (Új-Zéland), All In Brewing (Svédország), Alvinne (Belgium), Austmann Bryggeri (Norvégia), Bakunin Brewing Co. (Oroszország), Baladin (Olaszország), Basqueland Brewing Project (Spanyolország), Bereta Brewing Co. (Románia), Bevog Brewery (Ausztria), Brew By Numbers (Egyesült Királyság), BrewDog (Skócia), BrewDog Overworks (Skócia) Brouwerij Frontaal (Hollandia), Collective Arts Brewing (Kanada), CoolHead Brew (Finnország), Crooked Stave Artisian Beer Project (Egyesült Államok), Crow (Norvégia), Brouwerij De Moersleutel (Hollandia), Dois Corvos (Portugália), Edge Brewing (Spanyolország), Finback Brewery (Egyesült Államok), Kabinet Brewery (Szerbia), Cerveses La Pirata (Katalónia), Left Hand Hand Brewing Co. (Egyesült Államok), Lervig Aktiebryggeri (Norvégia), Letra (Portugália), Magic Rock Brewing (Egyesült Királyság), Malmö Brewing Co. (Svédország), North Brewing Co. (Egyesült Királyság), O/O Brewing (Svédország), Pivovarna Pelicon (Szlovénia), Pipeworks Brewing Co. (Egyesült Államok), Poppels (Svédország), Põhjala (Észtország), Ritual LAB (Olaszország), Siren Craft Brew (Egyesült Királyság), Tanker (Észtország), Totenhopfen Brauhaus (Luxemburg), The Garden Brewery (Horvátország), To Øl (Dánia), Browar Stu Mostów (Lengyelország), Tommy Sjef Wild Ales (Hollandia), Uiltje Brewing Co. (Hollandia), WeldWerks Brewing Co. (Egyesült Államok), White Stork Beer Co. (Bulgária), Wizard Brewing (Svédország), Zagovor Brewery (Oroszország), Zichovec (Csehország)

pbn_0323.jpgRésztvevő hazai sörfőzdék
armando_otchoa, Balkezes, Fehér Nyúl Sörfőzde, FIRST The Craft Beer Co., HopTop Brewery, Horizont Brewing, Mad Scientist, MONYO Brewing Co., Reketye Brewing Co., Szent András Sörfőzde, TuffBuzz

Zichovec csapfoglalás a Hetedik Lépcsőben
A Budapest Beer Week idei eseményeinek sorába bekapcsolódik a Hetedik Lépcső is, hiszen hol másutt lenne alkalmasabb hely a Zichovec csapfoglalására, mint a cseh craft sörök házában? Így rögtön az első napon, május 20-án a Zichovec csapfoglalással kezdődik a fesztiválhét. És hogy mi fog folyni a csapokon? Íme a csaplista, amelyen még a legszorgalmasabb „lépcsőjárók” is találnak jó pár eddig ismeretlen tételt (zárójelben az Untappd értékelések):

 Imperial Stout 20 (Cocoa beans)
Stout - Imperial / Double • 9% ABV
(Untappd: 4.32 Avg)

Nectar of Happiness 17
IPA - New England • 7.5% ABV
(Untappd: 4.13 Avg)

Sour 12 Raspberry
Sour - Fruited • 5.1% ABV
(Untapdd: 3.96 Avg)

Saison 18 – Red Wine Barrel Aged
Saison / Farmhouse Ale • 8.5% ABV
(Untappd: 3.92 Avg)

Baby Revolution
IPA - Black / Cascadian Dark Ale • 7.5% ABV
(Untappd: 3.83 Avg)

Robin 12
Pale Ale - American • 5.1% ABV
(Untappd: 3.63 Avg)

Krahulík 12
Pilsner - Czech • 5.1% ABV
(Untappd: 3.43 Avg)

A nyolcadik csapra pedig a Budapest Beer Week idei hivatalos kollab söre, a 11 hazai résztvevő főzde összefogásával készült BPBW 19 kerül, ami egy amerikai, német és Új-Zélandi komlókkal, valamint őszibarackkal és homoktövissel készült New England IPA lesz.

zichovec.jpgA Zichovec sörfőzdéről bővebben itt lehet olvasni, a BPBW teljes programjáról, a csapfoglalásokról és a zenei eseményekről pedig itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetediklepcso.blog.hu/api/trackback/id/tr2714835550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása